Bolivia 2019

Bolivia 2019

Rejsebeskrivelse af tur til Bolivia.

En rejsebeskrivelse for turen til Bolivia.
Hoved formålet med denne rejse er Sommerfugle, insekter, natur, bygninger, mennesker og øvrige oplevelser

ankomst Caranavi

RejsebeskrivelsePosted by Frank Aalestrup 07 Jan, 2019 04:31:11

06:30 Ankomst Caranavi


Et sted uden i ingenting på vejen stoppede vi ved en samling “butikker” en form for pit stop. Har kan man komme på toilet og købe lidt forsyninger. Som I ser på billedet så er butikken nærmest en bod hvor det eneste du kan købe er det du kan se fra facaden. Jeg købte mig en vand med citron smag og den kom lige fra køleskabet så den var dejlig kold.

Jeg bliver altså lige nød til at beskrive vejen fra La Paz til Caranavi. Det er jo midt om natten og der er bælg ragende mørkt. Ikke engang silhuet af omgivelserne kan ses kun vejsiden der bliver oplyst af bilens forlygter.

Da jeg steg ud af lufthavnen var jeg træt og det summede i krop og hoved. At bliver taget fra i sikkerhedskontrollen vedr. Indhold i kufferten er altså ikke nogen let ting og man mobiliserer alle mentale kræfter på at klare sig igennem. Den proces kræver energi og derved steg stressniveau. Mit ur kan måle stres og jeg foretog en måling. Normalt ligger jeg i bunden også selv om man føler sig lidt stresset, men i dag var skalaen ikke stor nok, pilen stod på max i det røde felt. Føj... det er ikke godt.

Her ses mit ur med stres måling fra i går, jeg tog ikke et billede at stresset ved lufthavnen, men pilen stod på rød høj.

Nå men vi satte os ind i bilen, jeg tog bagsædet. Bilen har en smule år på bagen og varmeapparatet virkede ikke, så for at undgå dug, så kørte han med nedrullet vinduer. Vi er i 4000 meters højde og der er altså ikke ligefrem varmt. Der var ingen sne så, så koldt var det dog ikke. Vi fik udleveret tæpper så vi kan holde varmen.

På vej ud af La Paz stoppede han for at tjekke ud af byen??? OK det var jeg ikke klar over at man skal tjekker ind og ud når man ankommer til byen. Jeg var træt og det summede i krop og hoved, så jeg lagde mig på bagsædet for at sove eller i det mindste hvile.

På grund af vejbump og snoet veje blev jeg “kastet” rundt på bagsædet og chaufføren havde skruet musikken op på fuld styrke.. Det var de spanske Birte kær sangere, som vi blev turet ørene fulde med.

Jeg forsøgte at sove, men det var praktisk umuligt, med alt den støj og slingren.

Det med at sove viste sig snart at være lige meget, da køreturen blev lidt for spændende.

Jeg ville havde sagt at flere steder, men det er simpelthen for lidt, så mange steder på vejen til Caranavi var der stenskred som delvist spærrede vognbanen. Nogle steder var det bare småsten andre steder seriøse store sten.

Trods de mange stenskred, så oplevede vi ikke et i proces. Alle skred var sket før vi kørte forbi, et enkelt må havde været tæt på for, da vi kom til et stenskred var en lastbilchauffør lige blevet færdig med at flytte sten, så han kunne passer vejen. Det var heldig for os ellersskulle vi jo udtog arbejde.

Trods det var nat, var trafikken rimelig tæt og på grund af vejens beskaffenhed, så kørte vi både i højre og venstre vognbane. Dyt og blink for at advare den modkørende om at vi var i hans bane. Det fungerede nu meget godt for det var jo samme udfordring de andre havde. Jeg kunne dog ikke lide at han foretog overhaling af lastbil midt i et hårnålesving. Når det er sagt så var hastigheden sjældent over 50 km/t.

Turen forløb som beskrevet sving sving sving og atter sving med dybe huller og store sten på kørebanen. Efterhånden blev det lyst og i takt med lyset komme, kunne vi se mere og mere af omgivelserne. Vi nåde hotellet klokken 6:30 Det var næste lyst og vi fik anvist vores værelser, men koret efter skulle vi lige op og se hvad insekt lokker lampen havde til os....


Det var 20 minutter med masser at modeller og de billeder eller nogle af dem har I allerede set på Facebook. På Facebook fordi jeg ikke kunne uploade dem til min blog?

dagen fortsætter uden at sove, jeg skal havde indhentet de 5 timer som min krop er foran. Derfor ville jeg ikke sove før til aften...

Jeg var en tur rundt i byen, der var fuld sol så det var noget varmt af gå rundt i byen. Men det var også sjovt, af flere grunde.

Da jeg gik igennem deres by park blev jeg stoppet af en gruppe unge mennesker, som ville ... øh jeg troede først at de ville havde mig til at fotografer dem, men det viste sig at de ville fotografers med mig på deres egne mobiler... underlig fornemmelse. Det blev 4-5 billeder med gruppen og enkelte enkelte personer...


Det andet der var sjovt er byens butik opdeling.

Først skal jeg nævne at butikkerne nærmest er lige store, jo der er forskel men det varirere kun med få kvartmeter.

En hel gade med butikker kan alle mekanikere/Bilværksted. En anden gade er det grønt handler, Boghandler Og så også lige huske på, at hver butik har sine faroritter og en massen vd siden af.


Efter min lille gå tur og indkøb af vand. Vand til tand børstning, og vand til at drikke, så gik turen tilbage til hotellet. Nu var det meste at dagen gået og aftensmaden stod for døren. Hotellet er kun med morgenmad, så alle andre måltider skal købes ved siden af.

Her er et billede af den mad vi købte .. kød på spid med risengrød??
  • Comments(0)//bolivia.fdaa.dk/#post4