Bolivia 2019

Bolivia 2019

Rejsebeskrivelse af tur til Bolivia.

En rejsebeskrivelse for turen til Bolivia.
Hoved formålet med denne rejse er Sommerfugle, insekter, natur, bygninger, mennesker og øvrige oplevelser

Så kom dag

RejsebeskrivelsePosted by Frank Aalestrup 04 Jan, 2019 04:40:41

Rejsen starter...
Hos min rejsekammerat nærmer tiden sig sengetid. Vi har stadig noget at snakke om for det er jo noget af en tur vi er på vej ud i.
Der er pauser for vi kender ikke hinanden særlig godt, men er begge to indstillet på, at det skal lykkes. Nikolaj Havde lavet aftensmad lidt tidligere på aftnen.. maden fra sidste år.

En god steg skåret i over fede tykkelser, med en smule grønsager til. En middag efter min smag jeg elsker jo kød. Som skrevet så var tiden til at gå til ro.. Klokken nærmede sig 23:30 og vi skal op allerede klokken 5:00 Jeg fik en madras på stuegulvet og dyner nok til at dække kroppen 11/2 gang. Så var jeg klar til at gå til ro....

Ro jo det var der nok af, men tankerne farede rund til hoved på mig over den forestående tur og det betød, at jeg ikke rigtig kunne falde i søvn derfor ligger jeg vred mig rund på madressen.

Pludselig ringede min mobil, først troede jeg det var mit ur og at det nu var tid at stå op, men nej klokken viste kun 01:38 Hvem fan... ringer på den tid? Jeg tumlede rundt på madrassen og fik mig op at stå.. min mobil havde jeg lagt på køkken bordet. Jeg nåde mobilen lige i det den stoppede med at ringe... Det var et +31 nummer??
Nå jeg gik i seng igen, men nu kørte tankerne endnu vildere for hvem var det som havde ringet der midt om natten. Var det rejselederen nede fra Bolivia? Lad mig se Hmm der er ca. 4 elle 5 timers forskel bagud, klokken var ca. 21 hos rejselederen. Nej Det er hvis ikke det rigtige område nummer..

Tankerne ville ikke stopper, så jeg stod op og undersøgte hvilke land der har område nummer 31. Det er Holland... HOLLAND! Kan det være rejseselskabet hvor flybilletten er købt ? Nej de ringer ikke til mig, de ringer til rejselederen. Nå men jeg forsøger igen, at få sovet lidt, men det blev ikke til meget for pludselig ringer mit Ur og klokken er 5.

Efter en hurtig gang morgenmad hvor de blødkogte æg bliver slugt i en mundfuld.. er vi ved at være klar åh jo vi fik da også tid til et par kopper kaffe. Nu er klokken 06:04 og det ringer på døren.

Ved døren står vores “Taxi” det er Rejsekammeratens mor som skal agerer chauffør for os. Det er Nikolaj´s mor så de får en lille snak om at passe på sig selv, nu som en mor kan formane sit barn om at passe på. Efter en god halv time ankommer vi til flufhavnen. Vi takker og siger farvel til chaufføren.

I lufthavnen ser det faktisk lovende ud, vores fly er sat på tavlen til planlagt 09:15 og ingen forsinkelser er meddelt. Faktisk var der ikke særlig mange mennesker og det er altid god for så spare vi en masse kø tid.

Vi finder tjek ind terminalen for SAS..
Jeg vil sideløbende med rejsekameraten Nikolaj Tjekke ind på min mobil app. Men det viser sig hurtig, at være et problem for .. HVAD sker der lige tjek ind er ikke muligt? Jeg prøver igen og igen. Nikolaj har også problemer på terminalen og Han siger ret hurtig vi skal havde hjælp til det her og det er jeg efterhånden enig i. Jeg tænker gad vide om telefonopkaldet i nat har noget med dette her at gøre.

Vi gå over til supporter for tjek ind. Her står ikke særlig mange måske 3 foran os, den første bliver hurtig færdig, men nr. 2 det tager en krig. Det viste sig, at de foruden to børn også havde to katte med og det var tilsyneladende de katte som var problemet.
SAS supporteren ringede og talte og gik ud bagved og ringede og udskrev sedler og sådan gik tiden og køen voksede og voksede som i taket at tiden skred frem.
Nu mistede en kvinde i kørén tålmodigheden og gik frem mod skranken og bad om,at der kom en SAS supporter mere til hjælp. Den telefon talende SAS medarbejdere nikkede og bekræftede, at der var en kollega på vej.Men der skulle gå en rum tid endnu inden hjælpen kom og da var køen mega lang.
Heldigvis for os havde personen foran os opgivet at vente så han havde forladt køen og dermed var det vores tur næste gang... Endelig endelig fik de båndet til deres kattekasser og et par minutter efter var de væk.


Vi kom til og jeg tænker at der max gik et minut før vi var videre igen. Grunder til at vi ikke kunne tjekke ind var at SAS bare skulle vide om vi havde betalt kontant eller via kridtkort. Vi havde betalt med kridtkort og sekunder efter havde vi vores Bording pass. Så meget kø og ventetid og vi havde kun lige tjekket ind, nu kom turen til at tjekke vores bagage ind. Selvfølgelig var der også kø her, men det gik dog noget hurtigere.

Jeg havde vejet min bagage hjemme og der var 19.8 kg, men SAS vejede den til 19,9 kg... tæt på men under de magiske 23 kg.. Seddel på kufferten og lynhurtig væk. Forinden havde jeg fået et klistermærke på bording passet.. nu krydser vi finger for , at bagagen kommer med samme fly som mig.

Nu har vi god tid sagde Nikolaj og derefter kikkede vi igen på info tavlen... Hvad der står gå til gatten? Men der er jo stadig 1,5 time endnu...

Jeg fik da tid til at købe mig lidt mad da jeg var usikker på hvad SAS ville byde på under turen.


Vi nåde gatten og blev kontaktet af en SAS medarbejder som spurgte ind til vores bagage, har du haft din håndbagage under opsyn konstant. Ja jeg har ikke sluppet den som meget som et sekund. Nå det var så det eneste hun skulle sikre sig. Hun spurgte alle og det viste sig at hun kunne mange sprog forskellige sprog og det fordrev vi lidt tiden med at lytte til, hun var kompetent ingen tvivl om det.

Nikolaj var først igennem gatten og jeg kom lige efter, men men men men så viste det sig at jeg havde ikke noget sæde på flyet ... ja og så dukkede den missede telefonsamtale i nat igen op.

Du skal lige henvende dig over ved Herren der og bede ham om at give dig en plads. Sådan..

OK det var så ikke noget problem, jeg fik en plads og vi fik lige kaldt Nikolaj til os, så vi fik en plads ved siden af hinanden.

Pyha nu sad vi der og ventede på at vi måtte komme på flyet. Nu kunne der ikke gå mere galt...

Nej men lige godt fik vi lige en påmindelse på hvor hurtig det ka ændre sig. Et par timer inde i flyvningen på de små 11 timer kaldte luftkaptajnen i højtaleren “ER DER EN LÆGE TIL STEDE” åååååååååhh nej skal vi nu nødlande i Grønland eller i Canada..?. Nej vi slap med skrækken.

resten af flyveturen forløb uden problemer, og ja ja der var lidt turbulens som foresagede at jeg var ved at hoppe ind i en steverdesse.Vi ankom til Miami til tiden og i sikkerhedskontrollen for at komme ind i USA der blev Nikolaj og jeg taget ud at køen og ført direkte hen til manuel sikkerheds kontrol.. fedt for vi sprang hele køen over.. ingen tastning kus det at svare på spørgsmål.. hvad skal du i USA? Hvor mange penge har du med? Har de væsker, kød og frugt med i din håndbagage? De spurgte kun de så ikke efter... det måtte de nu gerne for jeg havde ikke noget med af den slags.

ude af lufthavnen og vente på hotel bussen som vi havde bestilt til at afhente os. Hotellet sagde at der går ca 15 minutter.. og det passende meget godt.

På hotellet var der kun begrænset misforståelse vedr. Bestillingen. Hotelfatter troede at Nikolaj og jeg skulle dele seng.. ha den vildfarelse kom han meget hurtig ud af.

vi sluttede dagen med at gå ud og spise...

den oplevelse må jeg skrive om senere for nu skal jeg i seng.
  • Comments(0)//bolivia.fdaa.dk/#post2