Bolivia 2019

Bolivia 2019

Rejsebeskrivelse af tur til Bolivia.

En rejsebeskrivelse for turen til Bolivia.
Hoved formålet med denne rejse er Sommerfugle, insekter, natur, bygninger, mennesker og øvrige oplevelser

Markedsdag i Caranavi

RejsebeskrivelsePosted by Frank Aalestrup 16 Jan, 2019 18:20:48

Marked i Caranavi

Det er endelig lidt snyd at kalde det markedsdag i Caranavi for det er der hver dag. Eneste forskel på en almindelig dag og markedsdag er at der er 3-4 gange så meget marked samtlignet med det til daglig.


Nå men jeg holder en fridag for natur fotografering og har reserveret hele dagen til marked. Jeg skal dog nok lige sige at min mave ikke helt var enig i at bruge hele dagen på at rende op og ned af gaderne. I så fald skulle toilettet være inden for rækkevidde. Ja min mave har måtte begge under for ... ? For et eller andet, kan bare ikke lige regne ud hvad det er den ikke kan lide.. Det er skide træls, men ude i naturen er det ikke så alvorligt. For der er altid en busk i nærheden, men inde i byen og lige midt på markedspladsen nej det går ikke. Nå ikke mere snak om dårlig mave og de udfordringer det giver tilbage til marked.


Et marked her et kludetæppe af små boder med alt til salg. Ind i mellem kommer unge/børn rundt med en pose fyldt, med fra hånden til munden vare, som de meget højlydt gør opmærksom på at de sælger. Det er sjovt for hvis en bod også sælger noget lignede, så kommer der også slags råb derfra og jeg tænker de så underbyden hinanden? Desværre lidt for træls, at jeg ikke kan sproget, for det ville virkelig gøre turen så meget mere spændende. De fleste af dem vil gerne snakke med os, formentlig fordi det er spændende for dem og høre om hvad vi laver her og så han de noget de kan tale om derhjemme.

Kludetæppe af vare ja, men desværre ikke i en kvalitet der gør det interesant for mig at købe med hjem. De vare jeg efterspørger findes ikke her. Eller så gør de men jeg har blot ikke fundet dem og måske har de dem. De vare er bare ikke lagt frem, men hvis man kunne spørge, så har de det måske. Igen et sprog dilemma.


Du kan se på billederne hvilke vare der findes. Hvis de fotografer 10 boder, så kan man blot gange dem op... nej måske ikke sådan, men der er altså meget af det samme.

Noget af det som jeg kan mærke går ind i min sjæl her er at betragte de mindre børn. Det skær dybt ind i sjælen at se et lille barn på 3-4 år sidde ved en bunke brugte sko med en sko i den ene hånd mens den anden forsøger at rode i bunken. Måske barnet så blændende ønsker sig denne fine sko hvis bare modparten kan findes i bunken og hvis mor siger ja og kan blive enig med sælger om prisen. Det hele sker mens jeg går forbi og det sidste jeg ser er at barnet stirrer med et tomt fast blik hen over den store bunke sko. Ingen smil ingen forventnings glæde bare et tomt blik.


Lever fattiges børn et fattigt liv? Nej det tro jeg ikke. Jeg tror faktisk de på mange måder lever et godt liv trods det materielle afsagn. Det er bare mig eller os som så gerne vil glæde et barn. Eks forleden så jeg en lille pige noget ældre måske på 6-7 år. Hun var med sin familie inden og spise på samme restauranter som os. Hun var super glad og hun smilede til sin mor og talte og talte og smilede mens hun virkelige hyggede sig med to brødre, mor og far. Hun var måske ikke rig, men her i denne stund var hun et super lykkeligt barn. Måske blev jeg ramt af det fordi jeg kunne genkende mine egne børn i den forventnings glæde, måske fordi hun skillede sig ud ved netop at være smilende og udadvendt i natur.

Jeg ser mange børn på gaden men altid er forældrene lige i nærheden og jeg ser ingen tegn på at børn sulter eller disederet mistrives. Ja de er ikke altid pænt i tøjet, men det er sgu også svært at holde sit tøj pænt når det støver fra tør vej eller det kan være mudderet vej efter en regnbyge.

Som I nok kan læse så er jeg ikke afklaret med min opfattelse af samfundets status, Er det et fattigt samfund hmm eller er livet her helt i orden, bare ikke efter en Dansk målestok. Og er det ikke lige meget hvad man har når man kan gå mæt og lykkeligt i seng hver aften? Det her må jeg tænke lidt nærmer over. Måske ændre jeg min holdning for det sker jo tit at jeg bliver klogere og derfor ændre jeg holdning til ting..

Nå men se billederne herunder og vurder lidt selv herud fra.


  • Comments(0)//bolivia.fdaa.dk/#post15