Bolivia 2019

Bolivia 2019

Rejsebeskrivelse af tur til Bolivia.

En rejsebeskrivelse for turen til Bolivia.
Hoved formålet med denne rejse er Sommerfugle, insekter, natur, bygninger, mennesker og øvrige oplevelser

Insekt bid

RejsebeskrivelsePosted by Frank Aalestrup 15 Jan, 2019 13:44:17

Insekt bid


Er der mange insekter... Tja der er nogle, dog ikke så mange som jeg frygtede. Jeg kan fint gå uden at det er generende, med undtagelser.


Herunder ser I billeder af mine hænder og nej jeg har ikke fået skoldkopper, men er blevet bidt af en sandflue. En lille flue som ubemærket mæsker sig ved enhver lejlighed. Når den bider eller stikker, så mærker man det ikke. Nogle gange opdager jeg dem og vifter dem væk, men 2 sekunder senere er de tilbage.
Dets bid giver en svar hævelse og en rødme i en lille diameter på ca 10mm altså ca. 5mm hele vejen rundt fra biddet. Det lille stik og de antal stik er som i sig selv ikke noget problem, det er det at de klør som bare fanden.


Man må ikke klø for så bliver det bare meget være, men kan man lade være? Nej og derfor kommer den små sår som også bidrager til kløen. Kan man holde sig fra at klø igen, så går der nok 2-3 dage og det er overstået med kløen, men ellers kan man holde det kørende i måske en uge. Og jeg har faktisk ikke fået et billede af den lille flue, det må jeg se om kan få taget. Det er lidt som med en myg, vil man lade sig stikke for st få det billede?


Der er selvfølgelig masser af andre insekter som kan bide og stikke, men der taler vi mere om uheld. En bullet ant stikker ikke uprovokeret, så det er man mere herrer over. Igen kan uheldet være over en, for sætter man sig på denne myre, så er der ingen nåde. Navnet har den fordi smerten svare til at blive skudt med en kugle.


Et eller andet insekt fandt min nakke, AV for hel... måske en klæg art for jeg fik den tværet ud, da jeg tog mig til nakken. Det bid gav kun en svag hævelse og jeg mærkede det kun i kort tid efter, så ingen problem der. Myg stik er nok det vi frygter mest, da myg kan bære og overføre sygdom.

Her på min værelse på hotellet er mine vinduer altid lukket og klimaanlægget køre hele dagen. Der er jo en luftfugtighed på 80-100%, så ved at lade klimaanlægget køre trækkes fugten ud og det giver en mere behagelig luftfugtighed og desuden tørrer tøjet hurtigere. De lukkede vinduer forhindre myggen i at trænge ind og skulle det ske vil de nok udtørrer i løbet af dagen. Som I nok har bemærket så ser vi ikke myg i solskin heller ikke i Danmark :)
  • Comments(0)//bolivia.fdaa.dk/#post13