Bolivia 2019

Bolivia 2019

Rejsebeskrivelse af tur til Bolivia.

En rejsebeskrivelse for turen til Bolivia.
Hoved formålet med denne rejse er Sommerfugle, insekter, natur, bygninger, mennesker og øvrige oplevelser

Death Road

RejsebeskrivelsePosted by Frank Aalestrup 21 Jan, 2019 17:48:30

Death Road

Den bedst kendte vej i Bolivia “Death Road” her omkommer hvert år 200-300 mennesker. Det er helt sindssygt mange mennesker, men jeg forstå godt hvorfor det let kan gå galt.


På de til tider meget smalle veje kører cykler, biler, lastbiler og store busser og de skal kæmpe om pladsen. Kæmpe er nok så meget sagt, men nogle er gode til at vise hensyn andre ikke så gode. Et eksempel på vej op blev vi kørt i vores taxi en god og erfaren chauffør. Vi nærmer os et sving et skarpt sving. Det er umulig at se om der kommer nogen. I svinget i rabatten står et Hvidt stort kors. Jeg tager et billede af korset, sænker mit kamera og som et lyn fra en klar himmel kommer en bus med stor hast ind foran os. Bussen bremser, vi bremser. Bussen har sin forende ude over vejkanten og den fylder hele forruden lige ude foran os. Der er kun få centimeter imellem os og bussen. Vores chauffør begynder at bakke. Bakke så bussen kan svinge rundt og komme forbi os. Vi bakker et lille stykke tilbage hvor der er en smule mere plads, så vejen er lidt bredere. Bussen drøner afsted forbi os.. ! Med den kørsel og på disse veje hvor der kun er plads til en bil ad gangen og hvor underlaget er sten og grus og det tit blandet med mudder, da vandet driver ned ad vejen. Alle ingrillienser til en ulykke er tilstede.. 200-300 mennesker pr. År.


De har påbudt venstre kørsel, men mange har svært ved at huske det. Grunden er at chauffør skal kunne se afgrunden og derved få en mere forsigtig kørsel. Vores taxi sætter os af i ca. 3000 meters højde. Mine rejse venner vil ikke højere op, så de starter med at gå nedad. Vores taxi vender og køre nedad. Taxien venter længere nede på os i en gå afstand svarende til ca. 2 timer. Jeg vil højere op. grunden er at der er overskyet hmm skyer imellem bjergene og derfor er der ingen udsigt. Når man se ned ud over vejkanten er der et tykt skydække med en lav sigtbarhed. Vi kan ikke fornemme hvor langt der er ned. Der skulle være op til 600 meter lodret ned m´nogle af stederne, men det ser vi altså ikke. Det ses også på mine billeder som er meget tåget. Jeg fortsætter op fordi jeg håber at få et glimt imellem skyerne, da jeg fornemmer at solen er ved at bryde igennem. Jeg går ydeligere næsten 150 meter op og lander i en højde på 3142 meter, men selv om jeg kan mærke varmen, så kommer der ikke hul på skydækket og efter en 15-20 minutter vender jeg om og begynder nedstigningen til fods. Jeg nåde en plads hvor der var bygget en udsigtstårn og hvis man lige kunne hvile sig, tidligere sikkert også med mulighed for at købe forfriskninger, men de er lukket og bygningerne er forfalden. Jeg er nu på vej ned...


Jeg kan ikke mærke den tynde luft og føler mig ikke påvirket, men da jeg lande i La Paz som ligger i 4000 meters højde var jeg træt og det summede lidt i hovedet, så der tog jeg en Stres måling og den Slog ud på max, så derfor foretog jeg en måling her i de 3142 m og ganske rigtig var der tydelige tegn på “stres” jeg var altså påvirket uden selv at mærke det. I aften/nat kører jeg til La Paz, da jeg rejser hjem i nat. Her vil jeg igen foretage en ny måling og se resultatet. Denne gang er jeg jo ikke træt på samme måde som da jeg kom. Ja jeg har godt nok kørt i små 5 timer når jeg når frem, men klokken er forhåbentlig kun lidt før midnat, så jeg burde stadig være frisk...


Nedturen var utrolig behagelig og jeg nød stilheden, som kun blev afbrudt engang imellem af en flok cykelister eller en lastbil på vej op eller ned. Trafikken var yderst behersket, måske fordi vejret ikke var super godt. Taxien flyttede sig nogle gange fordi vi ikke var klar endnu til at køre hjem. Min gåtur ned foretog jeg alene de første mange kilometer indtil jeg indhentede de andre, så fulgtes vi lidt indtil jeg begyndte at fotografer insekter. Når jeg fotografer insekter så går det langsomt og det havde de ikke tålmodighed til at vente på, så jeg gik igen alene indtil nogle kilometer længere nede hvor de ventede på mig. Næ de var faktisk på vej op efter mig :) Nå men se herunder og over billeder fra dagen.  • Comments(2)//bolivia.fdaa.dk/#post16

Markedsdag i Caranavi

RejsebeskrivelsePosted by Frank Aalestrup 16 Jan, 2019 18:20:48

Marked i Caranavi

Det er endelig lidt snyd at kalde det markedsdag i Caranavi for det er der hver dag. Eneste forskel på en almindelig dag og markedsdag er at der er 3-4 gange så meget marked samtlignet med det til daglig.


Nå men jeg holder en fridag for natur fotografering og har reserveret hele dagen til marked. Jeg skal dog nok lige sige at min mave ikke helt var enig i at bruge hele dagen på at rende op og ned af gaderne. I så fald skulle toilettet være inden for rækkevidde. Ja min mave har måtte begge under for ... ? For et eller andet, kan bare ikke lige regne ud hvad det er den ikke kan lide.. Det er skide træls, men ude i naturen er det ikke så alvorligt. For der er altid en busk i nærheden, men inde i byen og lige midt på markedspladsen nej det går ikke. Nå ikke mere snak om dårlig mave og de udfordringer det giver tilbage til marked.


Et marked her et kludetæppe af små boder med alt til salg. Ind i mellem kommer unge/børn rundt med en pose fyldt, med fra hånden til munden vare, som de meget højlydt gør opmærksom på at de sælger. Det er sjovt for hvis en bod også sælger noget lignede, så kommer der også slags råb derfra og jeg tænker de så underbyden hinanden? Desværre lidt for træls, at jeg ikke kan sproget, for det ville virkelig gøre turen så meget mere spændende. De fleste af dem vil gerne snakke med os, formentlig fordi det er spændende for dem og høre om hvad vi laver her og så han de noget de kan tale om derhjemme.

Kludetæppe af vare ja, men desværre ikke i en kvalitet der gør det interesant for mig at købe med hjem. De vare jeg efterspørger findes ikke her. Eller så gør de men jeg har blot ikke fundet dem og måske har de dem. De vare er bare ikke lagt frem, men hvis man kunne spørge, så har de det måske. Igen et sprog dilemma.


Du kan se på billederne hvilke vare der findes. Hvis de fotografer 10 boder, så kan man blot gange dem op... nej måske ikke sådan, men der er altså meget af det samme.

Noget af det som jeg kan mærke går ind i min sjæl her er at betragte de mindre børn. Det skær dybt ind i sjælen at se et lille barn på 3-4 år sidde ved en bunke brugte sko med en sko i den ene hånd mens den anden forsøger at rode i bunken. Måske barnet så blændende ønsker sig denne fine sko hvis bare modparten kan findes i bunken og hvis mor siger ja og kan blive enig med sælger om prisen. Det hele sker mens jeg går forbi og det sidste jeg ser er at barnet stirrer med et tomt fast blik hen over den store bunke sko. Ingen smil ingen forventnings glæde bare et tomt blik.


Lever fattiges børn et fattigt liv? Nej det tro jeg ikke. Jeg tror faktisk de på mange måder lever et godt liv trods det materielle afsagn. Det er bare mig eller os som så gerne vil glæde et barn. Eks forleden så jeg en lille pige noget ældre måske på 6-7 år. Hun var med sin familie inden og spise på samme restauranter som os. Hun var super glad og hun smilede til sin mor og talte og talte og smilede mens hun virkelige hyggede sig med to brødre, mor og far. Hun var måske ikke rig, men her i denne stund var hun et super lykkeligt barn. Måske blev jeg ramt af det fordi jeg kunne genkende mine egne børn i den forventnings glæde, måske fordi hun skillede sig ud ved netop at være smilende og udadvendt i natur.

Jeg ser mange børn på gaden men altid er forældrene lige i nærheden og jeg ser ingen tegn på at børn sulter eller disederet mistrives. Ja de er ikke altid pænt i tøjet, men det er sgu også svært at holde sit tøj pænt når det støver fra tør vej eller det kan være mudderet vej efter en regnbyge.

Som I nok kan læse så er jeg ikke afklaret med min opfattelse af samfundets status, Er det et fattigt samfund hmm eller er livet her helt i orden, bare ikke efter en Dansk målestok. Og er det ikke lige meget hvad man har når man kan gå mæt og lykkeligt i seng hver aften? Det her må jeg tænke lidt nærmer over. Måske ændre jeg min holdning for det sker jo tit at jeg bliver klogere og derfor ændre jeg holdning til ting..

Nå men se billederne herunder og vurder lidt selv herud fra.


  • Comments(0)//bolivia.fdaa.dk/#post15

Foto tur billeder

RejsebeskrivelsePosted by Frank Aalestrup 15 Jan, 2019 13:57:19
Foto tur billeder, dette media denne blog, den egner sig ikke rigtig til billeder, så jeg uploadet billeder på min facebook profil i stedet. Derfor hvis du vil se mine billeder så findes de på facebook.

https://www.facebook.com/profile.php?id=1163846361


https://www.facebook.com/groups/450069511693347/permalink/2242604512439829/
  • Comments(2)//bolivia.fdaa.dk/#post14

Insekt bid

RejsebeskrivelsePosted by Frank Aalestrup 15 Jan, 2019 13:44:17

Insekt bid


Er der mange insekter... Tja der er nogle, dog ikke så mange som jeg frygtede. Jeg kan fint gå uden at det er generende, med undtagelser.


Herunder ser I billeder af mine hænder og nej jeg har ikke fået skoldkopper, men er blevet bidt af en sandflue. En lille flue som ubemærket mæsker sig ved enhver lejlighed. Når den bider eller stikker, så mærker man det ikke. Nogle gange opdager jeg dem og vifter dem væk, men 2 sekunder senere er de tilbage.
Dets bid giver en svar hævelse og en rødme i en lille diameter på ca 10mm altså ca. 5mm hele vejen rundt fra biddet. Det lille stik og de antal stik er som i sig selv ikke noget problem, det er det at de klør som bare fanden.


Man må ikke klø for så bliver det bare meget være, men kan man lade være? Nej og derfor kommer den små sår som også bidrager til kløen. Kan man holde sig fra at klø igen, så går der nok 2-3 dage og det er overstået med kløen, men ellers kan man holde det kørende i måske en uge. Og jeg har faktisk ikke fået et billede af den lille flue, det må jeg se om kan få taget. Det er lidt som med en myg, vil man lade sig stikke for st få det billede?


Der er selvfølgelig masser af andre insekter som kan bide og stikke, men der taler vi mere om uheld. En bullet ant stikker ikke uprovokeret, så det er man mere herrer over. Igen kan uheldet være over en, for sætter man sig på denne myre, så er der ingen nåde. Navnet har den fordi smerten svare til at blive skudt med en kugle.


Et eller andet insekt fandt min nakke, AV for hel... måske en klæg art for jeg fik den tværet ud, da jeg tog mig til nakken. Det bid gav kun en svag hævelse og jeg mærkede det kun i kort tid efter, så ingen problem der. Myg stik er nok det vi frygter mest, da myg kan bære og overføre sygdom.

Her på min værelse på hotellet er mine vinduer altid lukket og klimaanlægget køre hele dagen. Der er jo en luftfugtighed på 80-100%, så ved at lade klimaanlægget køre trækkes fugten ud og det giver en mere behagelig luftfugtighed og desuden tørrer tøjet hurtigere. De lukkede vinduer forhindre myggen i at trænge ind og skulle det ske vil de nok udtørrer i løbet af dagen. Som I nok har bemærket så ser vi ikke myg i solskin heller ikke i Danmark :)
  • Comments(0)//bolivia.fdaa.dk/#post13

Foto tur nr. 5

RejsebeskrivelsePosted by Frank Aalestrup 12 Jan, 2019 22:46:37
Foto tur nr. 5.


Det var så foto tur nr. 5. Det blev en kort tur, da vejret så lidt grå ud til morgen og derfor besluttede vi os for at udsætte det lidt og samtidig gøre dagen kortere.


Vi som de andre dage kørte vi med taxien ud til lokationen. Denne lokation var ikke nogen lang køretur og derfor spurgte chaufføren om han måtte køre og så komme tilbage. Det var OK for os og derfor aftalte vi at ham skulle komme klokken 13.

Taxien forsvandt ud ad vejen og korte efter begyndte det at regne ... øv altså, men heldigvis var den en let regnbyge som kun tog få minutter, der kom nu flere af dem, men altså ikke noget alvorligt. Mens jeg nu skriver dette vælter vandet ned, så godt vi afkortede turen i dag. For havde vi været derude nu, så ville vi helt sikkert ønske at vi ikke lod taxien køre.

I øvrigt delte chaufføren en ris bolle, nej vi fik en hver. En ris bolle med oksekød og grønsager inden i. Jeg kunne faktisk godt tænke mig at vide hvordan de laver dem. Ris er jo ikke sådan at forme med ting inden i, det ville jeg gerne vide. Problemet her er at jeg ikke kan Spansk. Her kan man kun tale Spansk og et Indianer sprog, som jeg har fået navnet på, men som jeg ikke husker nu. Når jeg taler engelsk til dem ser de bare ud.... De forstår intet. Og dog for ingen regel uden undtagelse. Der var faktisk en unge kvinde som forstod en smule og hun kunne også sige en smule, dog ikke nok til at kunne føre en samtale. Jeg var startet på Spansk, men måtte opgive efter kritik fra min arbejdsgiver, så det kursus må jeg tage om på et senere tidspunkt. Helt sikkert er det at hvis jeg skal på disse kanter igen, så skal jeg i gang med Spansk.


Taxien ankom selvfølgelig ikke klokken 13, men 14:15 Det skal man jo også vide hernede at tidsaftaler kan være svære af forvente efterlevet. Nå men i dette tilfælde gjorde det ikke så meget for der var nok at rette kameraet imod.

Herunder ser i dagens billeder. Og et billede af Caranavi fra en anden vinkel.

Denne sommerfugle var utrolig. Dets farver ændrede sig i forhold til betragtelses vinklen. Farverne svingede imellem den klareste grønne til dybt hav blå. En fantastisk flot sommerfugle at betragte. Ville ønske at jeg optog den på video.  • Comments(1)//bolivia.fdaa.dk/#post12

Foto tur nr. 4

RejsebeskrivelsePosted by Frank Aalestrup 12 Jan, 2019 04:00:36
Her en række billeder fra dagens foto tur. Vi kørte ud i gråvejr fik sol i ca. Et par timer så alt i alt en vellykket dag.
  • Comments(1)//bolivia.fdaa.dk/#post11

Foto tur nr. 3

RejsebeskrivelsePosted by Frank Aalestrup 10 Jan, 2019 13:30:53
Foto tur nr. 3.

  • Comments(0)//bolivia.fdaa.dk/#post10

Foto tur nr. 2

RejsebeskrivelsePosted by Frank Aalestrup 09 Jan, 2019 03:36:52
Foto tur nr. 2

  • Comments(0)//bolivia.fdaa.dk/#post9

Caranavi byen i Bolivia

RejsebeskrivelsePosted by Frank Aalestrup 09 Jan, 2019 03:35:45

Caranavi en by i Bolivia.

Hvor skal jeg starte og hvor slutter jeg. Jeg har jo allerede skrevet lidt om byen, men der kan siges meget mere og faktisk mere og mere for hver gang jeg går en tur igennem byen. Det er som om, at jeg ser mere og mere for hver gang og ikke bare huse og veje, men også menneskerne.


Caranavi en by fyldt med mennesker. I området incl. Byen lever der et sted imellem 22.000 til 25.000 mennesker. Mennesker som er totalt fremmede for mig i deres kultur og i deres væsen. Er disse indianere uoplyste fordi de lever som de gør eller er de blot ekstremt fattige. Jeg tror at det er en mellemting for det er tegn på, at de kan få alle de oplysninger de ønsker, så adgang til oplysningerne er fin,men de lever stadig meget fattigt. Det er svært at få styr på for man kan være fattig på mange måder. Nu skal du huske at jeg ikke har undersøgt alt, så langt fra. Det jeg skriver er mine betragtninger og de kan være opfattet helt forkert, måske vi de ikke engang kunne genkende dem selv i det jeg skriver, men det er sådan jeg ser på dem her kun en lille uge efter ankomst.


Uoplyste fordi den måde de driver deres forretning på ikke virker hensigt messing, ja igen set med Europæiske øjne. Uoplyste med hensyn til hygiejne for den del der drejer sig om maden. Den personlige hygiejne virker OK, men det er svært at vurder. De er ikke beskidte om end deres påklædning ser nedslidt ud, ja det er ikke alle der ser mange som går i pænt tøj, så der er også her forskel. Det er dog en tildens til at jeg bemærker de fattigklædte i forhold til de som går normalt klædt.

X

Jeg vil godt dvæle lidt om det uoplyste ved eks. Byggeri. Det er hvad jeg vil kalde et massivt byggesjusk. Med dårlig udført håndværk ved ikke færdig gjorte bygninger. I kan se det på nogle af billederne. Alt virker hjemmelavet selv EL installationer som nærmest hænger ud af vægen eller ned fra loftet. Dåser til at afslutte el-installationen kendes slet ikke eller måske men så bruges de ihvertfald ikke.. Igen her uoplyst for ved de da ikke hvor farlig EL det kan være?


De åbne huse og jeg mener åben. Facaden er lukket ja, men resten står tit helt åben. Det har selvfølgelig noget med temperaturen at gøre, for hvis det koldeste de oplever er nat temperature ned til 15-16˚C Så er tag kun til at tage regn og ikke til at holde temperaturen. Men trods det, hvis de nu fuld isolerer deres huse væg gulv og loft samt monterer termoruder, så ville de være i stand til at sænke temperaturen til eks. 25˚c året rundt. Måske er det igen er det at jeg kommer med mit tankesæt, at jeg tænker sådan. Det kan være deres løsning fungerer rigtig godt for dem.Deres huse er bygget op om et sæt beton søjler, de huse i flere etager. Et plans huse er bygget på jorden jeg kan ikke se nogen sokkel, så jeg tror at de har lidt klipper under som kan fastholde husets mure, men mange af dem har store revner hvilke tyder på at fundamentet ikke er solidt nok. De gamle huser er af en soltørret ler sten, mens de nye huse er bygget af en brændt sten. Sten typen ses også på billederne.

X

Stenen murers op imellem beton søjlerne og hvis man ønsker en ny etage, så forhøjer man søjlerne og støber et nyt dæk, hvorefter man igen mure op imellem. Det er ret simpelt byggeri. Overfladevand løber bare ud på gaden, mens kloak vand løber i en ... formentlig kloak for jeg har kun få steder kunne lugte kloak vand i grøfter, Men se billederne.

X

Herunder på billederne ser vi overflade vand under og efter et regnvejr. Det regnede kraftig efter Danske forhold, men det er muligt det her kun var middel til svagt regn, men det samlede trods alt en del vand i gaden. Jeg har fulgt det fra Hotellet og ned igennem byen helt ned til floden. Som i dag svulmer voldsomt op. En lokal forsøgte at forklare mig noget og hvis jeg forstod hende korrekt, så forsøgte hun at fortælle mig at floden normal har to forløb, men når det regner så bliver det til en stor flod.


Nå men spiser man så godt her i Caranavi, tja det er som ikke så tosset. Det er ikke gourmetmad som en gulerod stegt i honning serveret på en overdimensioneret tallerken med et plet af et eller andet hjemmelavet. Nej det er som vi laver maden derhjemme god og rigeligt uden for meget pynt. Jeg vil herunder vise et par forskellige menuer som jeg har fået serveret.

Prisen for maden der er altså svær at hisse sig op over. Jeg fik pizza og nej en Pizza her er ikke som i Danmark jo formen er den samme, men indholdet er noget forskelligt. Tomatsovs hmm, den fandt jeg ikke, men der kom en flaske ketchup på broderet. Pizzaen flød i ost, jeg havde tænkt mig en med kylling, men de havde ikke mere kylling, så det blev en med oksekød... Det var svært at finde kødet, måske var den sunket ned i osten... Hvorom det end forholder sig, så smagte den faktisk godt. Pris 30 BS (vi kalder dem bananer) svarende til lidt under 30 Kr. En dyr middag på disse kanter, da man kan få almindelig mad til en pris som ligger imellem 5-30 kr. Og det er endda med forret typisk suppe. Forleden stod menuen på nudel suppe, ris med kød og grønsager og en Blå gele dessert, altså 3 retter for 10 BOB pr person. Og det incl. Drikkevare som var en saftdrik. Deres saftdrikke er normal ret velsmagende. Jeg har i hvert tilfælde ikke oplevet noget jeg ikke kunne lide endnu.

Bolivia valuta hedder Boliviano eller forkortet til BOB = 94 kr pr. 100 BOB


Hvad oplever man ellers i gade billedet, jo pludselig kommer den en lille flok kvæg gående midte inde i byen. De står stille længe før de igen fortsætter. Det sker også at en lille flok heste kommer langsomt forbi mens de går og græsser i vejkanten. Det er dog hunden der er det mest overskyggende dyr i gadebilledet. Der er hunde over alt og det virker, som om at det er ok. Nogle hunde ejes eller så har de bare taget ophold der hvor de får noget at spise. De hunde som ikke har et fast tilholdssted flakker rundt og tigger sig til føde. Mange hunde står ude på vejen og tigger, mens de modige af dem kommer helt op på fortorvet. Der hvor vi typisk sidder og spiser fordi her er køligst. De tigger stille ved at se på dig, mens de omhyggelig holder øje med omgivelserne for pludselig kommer en vandstråle inde fra restauranten eller butikken og hunden fortrækker skyndsomt, men vender hurtig tilbage.

Blandt hunde er det ingen forskel om man er kortbenede eller har under bid lange eller korte ører og farven et totalt ligegyldig. Når en tæve er i løbetid så har nu en flok han dyr efter sig og den der kommer først ... stor lille tynd eller tyk.. hvalpe afspejles.I morgen skal jeg se om jeg kan finde en skrædder som kan sy mine flækket bukser. Jeg ved at jeg kan finde en for her finder man alle servicer. Det eneste jeg skal finde er skrædder gaden. Jeg nævnte tidligere at gaderne er opdelt i services. Dyrehandel i dyrehandel området/gaden Mekaniker, skrædder, Grønthandel, Tøj, apotek, advokater, tandlæger og så videre og så videre. Den eneste branche jeg har set blandet er banker. I øvrigt er banker fyldt med vagter, selvfølgelig bevæbnet.

Jeg kan nævne at jeg var inde for at få lavet et taletidskort hos et teleselskab EnTel. Det første man møder der er en vagt. Jeg mener dog ikke, at han var bevæbnet.

Man kommer ind og sætter sig på en stolerække som er opsat lige midt i lokalet, som i øvrigt ikke er særlig stort, så fra stolen til skranken er der knap 1 meter.

Når det er ens tur, sætter man sig foran den medarbejder der er fri. De forstår ingen engelsk overhoved. Men heldigvis har jeg vores rejseleder med og han forklare EnTel medarbejderen at vi ønsker et taletidskort. Så starter cirkuset. Pas..... Ja vi ønsker et simkort til en Android det er mini sim. EnTel medarbejderen udfylder et dokument med pas nummer og navn etc. Det bliver 10 Bob, men man kan ikke betale her, man skal op til kassen, hvor der også er kø. Efter ikke så lang tid er det min tur ved kassen og jeg får betalt de 10 BOB, stempel stempel et dokument og en kvittering som damen ved skranken skal bruge for, at hun kan sende mig på næste udflugt. Vel tilbage efter betaling af kortet skal jeg fortælle at jeg ønsker 20 bob taletid og 2000Mb data til 50 Bob. Det udløser et nyt dokument, som jeg så bringer med til tilbage til kassen og betale. Stempel stempel og med et nyt dokument i hånden er jeg tilbage til skranken hvor jeg, så på forhånd havde stillet min mobil over på Spansk, så hun kunne finde rundt i menuen på telefonen. EnTel medarbejderen stiller alle parametrene på mobilen så det er muligt at ringe og modtage data.

Men trods vejledning havde jeg ligegodt misforstået noget. For det viste sig ved første SMS at det ikke virkede og det var underlig for vi havde tester vores mobil, vi kunne ringe op og modtage et opkald og vi kunne gå på nettet, neden nu ville den ikke sende en simpel SMS. Jeg må ikke på dette sim kort ringe til udlandet og jeg må ikke sende SMS til udlandet... nå?

Men ok, vi har andre metoder til at foretage kommunikation på via internettet. Men lige godt...

  • Comments(1)//bolivia.fdaa.dk/#post8

Foto tur nr 1.

RejsebeskrivelsePosted by Frank Aalestrup 08 Jan, 2019 00:18:02

Første Foto tur

Den første foto tur startede i let regn med forhåbning om at vejret ville arte sig og komme med lidt sol lidt op ad dagen og sørme om det ikke var det som skete.

Turen gik til .. se på Maps udsnittet herunder.


Det tog en rum tid at køre turen fordi vi køre på dårlig vej. En grusvej, som er meget humpet og smal, så går det op og op og så lidt ned igen. Vi skal over en bjergkam et pass om man vil. På vejen dertil ser vi flere forskellige interessante planter og insekter, samt enkelte sommerfugle, hvad kun enkelte, ja for det regner stadig lidt og når det regner så slapper sommerfuglene af.


På vejen ser jeg et stort spind og vi stopper for at jeg kan få et par billeder. Det viser sig at edderkoppen som har lavet dette spind ikke kun er en edderkop med en helt kaskade af edderkopper. Og her gik jeg lige og troede at edderkopper æder hindanden, men altså ikke denne edderkop den samarbejder med sine og at skabe det godt fangstredskab. Se herunder på billedet det store spind og de så edderkopper.

Af planter ja nu ved jeg jo ikke hvad den hedder, men den sætter nogle små frugter som ligner kokosnødder, men bare i mini format. De sagde at smagen er mere koncentreret af kokos, men det syntes jeg nu ikke? Jeg har taget en lille serie billeder af denne mini kokosnød.

HER ER SÅ FRUGTENDa vi når frem til stedet er regnen stoppet, men solen er endnu ikke fremme, så vi går og snakker lidt om stedet Peter forklare os hvordan vi finder rundt og hvor de gode steder er, men altså mangler solen.


Solen kom, og der var mange sommerfugle og andre insekter og som hjemme i Danmark, så er insekter ikke altid vilde med at jeg kommer tæt på, jo faktisk er der nogle der gerne ser jeg kommer, men dem gide jeg ikke. Det er dem skal efterlader hævelser og kløende hud. Det er blandt andet derfor jeg har strømper i sandalerne og lange bukser på for hvis ikke, så ville jeg være fyldt med insekt bid.

Nu viser jeg en række billeder fra dagens skud. Nogle er nu blevet meget gode mens andre fortjener et skud eller to mere.

  • Comments(5)//bolivia.fdaa.dk/#post7
Next »